Onze kippen

Onze kippen

Wij hebben passie voor onze kippen. Tijdens de hele periode dat ze bij ons zijn wordt er gezorgd voor kwalitatief goed voer, schoon drinkwater en een prettige leefomgeving. Zo ligt er altijd voldoende strooisel op de grond, zijn er legnesten met matjes, speeltjes om op te klimmen en is er een prettig leefklimaat.

Er is door ons gekozen voor bruine scharrelkippen, met twee verschillende leeftijden. Hierdoor kunnen wij altijd een goede kwaliteit eieren leveren aan onze klanten.

Ons bedrijf behoort al jaren tot de top van de Nederlandse pluimveesector en daar zijn we met recht trots op!

Image

Geschiedenis

Pluimveebedrijf Wegdam is opgericht in 1923 door Opa Wegdam. Hij begon dat jaar met 100 kippen. De passie voor onze kippen en zorgen voor het lekkerste tafelei, zit ons dus in het bloed. Wij als 3e generatie doen dit nog steeds met veel plezier, kennis, fanatisme en liefde voor het vak.

Image

Opfok

Op ons pluimveebedrijf is de basis ontzettend belangrijk.

Dit begint als eerste in de opfokperiode. De één-dagskuiken groeien op bij het opfokbedrijf van de familie Wegdam. Als de kuikens 17 weken oud zijn worden ze overgeplaatst naar onze boerderij.

Image

Voer en Drinkwater

De kippen krijgen dagelijks een exclusief uitgebalanceerd voer. Met een hoge waarde aan calcium en mais. Hierdoor hebben de eieren een constante kwaliteit en smaak. Om een sterke en goede schaalkwaliteit te kunnen waarborgen, wordt er 's middags (moment dat de schaal wordt geproduceerd) extra grit en kalk toegevoegd aan de voerbeurt. 

Schoon drinkwater is minstens zo belangrijk als kwalitatief goed voer. Om de kippen dit te kunnen geven, is er geïnvesteerd in een eigen waterbron.

Image

Over Twenteland Eieren

Wij zijn familie Wegdam uit Hengevelde. Wij hebben een pluimveebedrijf met ons eigen pakstation.

Door deze unieke combinatie zijn wij sterk in het leveren van dagverse eieren.

Contact

Twenteland Eieren B.V.

Kerkstraat 2,
7496 PC Hengevelde

Telefoon: 0547 333 252

info@twentelandeieren.nl