Twenteland is een familiebedrijf en kent drie takken: het opfokbedrijf, het legbedrijf en het eierpakstation. Hierdoor zijn wij in de unieke positie om het gehele proces (van kuiken tot eindverbruiker) te coŲrdineren. Deze keten-beheersing geeft ons de mogelijkheid continu de kwaliteit te bewaken. En wat ook belangrijk is: elke dag verse eieren in uw winkel of magazijn!

Opfokbedrijf
Op ons eigen opfokbedrijf in Hengevelde worden de eendagskuikens grootgebracht tot leghennen van ongeveer 17 weken. Tijdens deze periode worden ze ingeŽnt tegen allerlei ziektes en worden gecontroleerd op salmonella. Hier begint de basis voor het Twenteland kwaliteits-ei.

Legbedrijf
Van het opfokbedrijf gaan ze naar ons moderne legbedrijf in Hengevelde. Hier staan twee stallen met elk 60.000 scharrelkippen. Deze produceren elke dag meer dan 120.000 dagverse eieren. Alle kippen krijgen hetzelfde voer. Dit is belangrijk voor een constante smaak, dooierkleur en eischaalkwaliteit. Ook tijdens de legperiode worden onze kippen constant gecontroleerd op salmonella.

Eierpakstation
De eieren die 's morgens zijn gelegd rollen dezelfde dag al op de sorteer-inpakmachine. Hier wordt elk ei gewogen, gecontroleerd op kwaliteit en ingepakt in elke gewenste verpakking. Als alle bestellingen klaar staan worden ze zorgvuldig ingeladen in onze eigen vrachtauto's om de volgende morgen al vroeg bij u te worden afgeleverd.